Ukrajinski avion sa 176 putnika srušio se u Iranu, Zelenski potvrdio da nema preživelih

0
Foto: Tanjug/AP

Avion Boing 737 ukrajinskog prevoznika Ukraine International Airlines srušio se zbog tehničkog kvara nakon poletanja sa iranskog aerodroma Imam Homeini u Teheranu sa 176 putnika i članova posade, objavila je novinska agencija Fars.

Među putnicima poginulim u avionskoj nesreći u Iranu bila su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Velike Britanije, objavio je na Tviteru ukrajinski ministar Vadim Pristajko.

On je naveo da je poginulo 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, 10 državljana Švedske, četvoro putnika iz Avganistana, troje iz Nemačke i troje iz Britanije.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski prethodno je potvrdio da među putnicima nema preživelih.

“Prema preliminarnim informacijama, svi putnici i članovi posade su poginuli. Naša ambasada radi na rasvetljavanju informacija o okolnostima tragedije i spisku poginulih putnika. Iskreno saučešće porodicama svih putnika i članova posade”, napisao je Zelenski.

CNN je objavio, potvrdio je pozivajući se na iransku državnu televiziju, da su svi poginuli. 

BBC piše da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici.

Pojavili su se i prvi snimci nesreće.