Ukrajina demantovala da je napala rusku flotu: “Oslobađanje Krima će biti sprovedeno na drugi, efikasniji način…”

1
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

 (Beta-AFP) – Ukrajina je demantovala danas da je dronom napala glavni štab ruske flote u Crnom moru na Krimu, navodeći da su ruske optužbe “namerna provokacija”.

Portparol regionalne uprave Odese, na jugu Ukrajine rekao je da ruske optužbe o “takozvanom ukrajinskom napadu na generalštab ruske flote u Sevastopolju”, predstavljaju “namernu provokaciju”.

“Oslobadjanje okupiranog ukrajinskog Krima biće sprovedeno na drugi način, mnogo efikasniji, dodao je portparol Sergij Bratčuk.

Guverner Sevasopolja na Krimu javio je da je danas izveden napad na glavni štab ruske flote u Crnom moru kada je povredjeno pet osoba. Kasnije je on povećao broj povredjenih na šet. Dron je pao u dvorište glavnog štaba.

Guverner Mihail Razvožajev napisao je danas na Telegramu da su “ukrajinski nacionalisti” odlučili da pokvare Dan ruske mornarice, koji se danas slavi u Rusiji.

On je naveo da je šest ljudi povredjeno, da nema mrtvih i otkazao iz bezbednosnih razloga proslave Dana mornarice na Krimu najavljene za danas.

Ovo je prvi put da su ruske vlasti javile o takvom napadu od početka njihove ofanzive na Ukrajinu 24. februara.

1 KOMENTAR

  1. “naređuje obaveznu evakuaciju ljudi”… čitaj ovo kao: Ukrajina je naredila zarobljavanje taoca koji ne žele da se priključ onome što je od Ukrajine ostalo i gde su im ukinuta sva prava. Zamisli, narod hoće da ostane i sačeka slobodu

Comments are closed.