Nošenje maski u školama od naredne nedelje neće biti obavezno, već samo preporuka i to za vreme kada nastavnici i učenici borave u zatvorenim prostorima škole.

To se navodi u dopisu koje je osnovnim i srednjim školama stigao iz Ministarstva prosvete,prenosi Danas koji je imao uvid u dopis.

„Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima“, navodi se u dopisu.

Prethodno, nošenje maski je bilo obavezno za sve zaposlene, učenike i treća lica, i to ne samo tokom boravka u školi, već od momenta ulaska u školsko dvorište do njegovog napuštanja, ali se to u mnogim obrazovnim ustanovama nije poštovalo, jer su deca na odmorima maske skidala.

U Ministarstvu prosvete kažu da je preporuka o nošenju maski u  skladu sa odlukom Kriznog štaba, a imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju.

Novina je i da će od ponedeljka dozvoljena promena učionica tokom izvođenja nastave, uz obavezno provetravanje tokom malih i velikih odmora i za vreme trajanja časova, kada vremenske prilike to omogućuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.