Francuskom glumcu Žeraru Depardijeu, sudiće se u oktobru ove godine po optužbama za seksualne napade na dve žene, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Pariska policija prethodno je saopštila da je Depardje juče pozvan na saslušanje zbog optužbi za seksualne napade, a potom poslat u pritvor u Trećem odeljenju pariske policijske uprave, da bi mu juče kasno popodne pritvor bio ukinut.

Dve žene optužile su Depardjea za seksualne napade tokom dva različita snimanja: prvi put 2014. godine, tokom snimanja filma „Čarobnjak i Sijamski blizanci“ Žan-Pjera Mokija, a drugi put 2021. godine, tokom snimanja „Zelenih prozora“ Žana Bekera, prenosi pariski dnevnik Figaro.

Prva prijavu je podnela 24-godišnja pomoćna radnica na filmskom setu 2014. godine.

Prema njenom iskazu, glumac je „stavljao svoje ruke svuda po njenom telu“ pre nego što joj uputio je „nepristojne reči“ zbog kojih se dugo osećala „progonjeno“.

Ona je podnela prijavu u januaru ove godine za „seksualni napad na ranjivu osobu od strane osobe koja zloupotrebljava svoj položaj“.

Druga prijava, podneta u februaru ove godine zbog „seksualnog napada, seksualnog uznemiravanja i seksističkog uvrede“, dolazi od filmske dekoraterke starosti 53 godine.

Prema njenom iskazu, 75-godišnji glumac ju je blokirao u hodniku i rekao joj „zabaviću te svojim velikim suncobranom“, a potom je „grubo uhvatio i dodirivao po struku, stomaku i grudima“.

Legendarni francuski filmski glumac bio je optužen u decembru 2020. godine za „silovanje“ i „seksualne napade“ po prijavi glumice Šarlot Arno, koja ga je krajem avgusta 2018. godine tužila za dva silovanja u njegovom pariskom domu.
Prijava glumice Elen Daras, koja je optužila Žerara Depardjea da ju je seksualno napastvovao tokom snimanja filma 2007. godine, podneta je krajem decembra 2023. godine, a španska novinarka i spisateljica Rut Baza takođe je podnela tužbu u Španiji protiv Depardjea zbog silovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.