“Uhvaćen je u licemerju. Isključivo mu je stalo do privatnog interesa i profita…”: Ne davimo Beograd zahteva Šarčevićevu smenu

0
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas razrešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića zbog, kako se u saopštenju navodi, “neodgovornog ponašanja i licemernog odnosa ministra tokom epidemije koronavirusa”. 

U saopštenju Inicijative navodi se da se Šarčević u trenutnoj zdravstvenoj situaciji istovremeno zalaže za održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama, a da kao suvlasnik i jedan od osnivača OŠ “Ruđer Bošković” “odobrava da se u toj školi nastava praktično suspenduje”, odnosno da se izvodi putem interneta.

“Poslednjim potezom Šarčević je pokazao da mu je isključvo stalo do sopstvenog privatnog interesa i profita, a ne do javnog interesa i bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji… Uhvaćen u evidentnom licemerju, ministar nastavlja sa bahatim ponašanjem i pokušava da skrene pažnju javnosti da navodno ta situacija nije u suprotnosti sa preporukama Vlade Srbije – jer evidentno istih nije ni bilo”, navodi se u saopštenju. 

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenjuje i da je u ovom trenutku roditeljima “najpotrebnije da znaju da postoji stručno osoblje u obrazovanju, dečjoj zaštiti i zdravstvu na čije preporuke i znanje se mogu osloniti”. 

“Ponašanje ministra je evidentno suprotno potrebama roditelja, jer se on brine pre svega o sopstvenom privatnom interesu i profitu, u trenutku kada bi trebalo misliti isključivo o javnom interesu gradjana Srbije”, navodi se u saopštenju.

(Beta)