Uhapšeno osam osoba zbog bačenog suzavca na koncertu Gorana Bregovića u Albaniji

0

Policija u Korči uhapsila je još osam osoba osumnjičenih da su umešani u incident bacanja suzavca na koncertu Gorana Bregovića u tom albanskom gradu.

Policija u Korči pokrenula je i krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je još sinoć uhapšen pod sumnjom da je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića na Bir festu u tom gradu, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat odranije policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mesta pronadjeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

Ranije danas, policija je saopštila da je pored Leke uhapšeno još osam osoba povezanih s bacanjem suzavca na Bregovićevom koncertu, a sa lica mesta pojavili su se video snimci osoba koje odmah posle bacanja suzavca beže.

Deca i stariji su se uputili odmah ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć i završila je u Hitnoj, prenosi faktor.al.

Bregović je održao koncert na festivalu piva uprkos brojnim zahtevima uoči njegovog održavanja da se on odloži zbog navodnih prosrpskih stavova muzičara, posebno protiv nezavisnosti Kosova.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, a na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali bili raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.