Uhapšeni kanadski milioner Piter Nigard optužen za seks trafiking i silovanje

0

Kanadski milioner iz modne industrije Piter Nigard (79) uhapšen je juče u kanadskom Vinipegu po zahtevu američkog tužilaštva u Njujorku, a koje ga optužuje za seks trafiking i silovanje desetine žena i devojčica u svojoj vili na Bahamima.

Nigard je optužen i za reketiranje, kao i druge zločine nad desetinama žena među kojima je bilo i maloletnica, saopštili su tužioci, a prenosi Njujork tajms.

Kanadski biznismen je optužen je zbog “višedecenijskog obrasca kriminalnog ponašanja”, u Sjedinjenim Američkim Državama, na Bahamima i u Kanadi, saopšteno je iz tužilaštva.

Kako piše u tužbi tužioca, Nigard je tokom 25 godina koristio svoj uticaj, kao i uticaj kompanije i njenih zaposlenih da “regrutuje i uspostavi odnose sa odraslim ženama i maloletnim devojkama” kako bi njega i njegove saradnike one seksualno zadovoljile.

Često je bilo reč o mladim i siromašnim devojčicama i ženama, a pojedine devojke su imale “istoriju zlostavljanja”, saopštili su tužioci.

Nigard je silovao nekoliko žena, dok su druge zlostavljali, drogirali i silovali i njegovi saradnici, piše Njujork tajms.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500