Uhapšen predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i još sedam osoba

4
Foto Sreenshoot/Youtube

Policija je uhapsila osam osoba, među kojima i predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, zbog sumnje da su omogućile nelegalne građevinske radove u toj opštini. Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, prenose mediji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula, prenosi mediji.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, navedeno je.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

4 KOMENTARA

  1. Један из “плејаде” младих лавова СНС. Још се није први пут обријао, а угњездио се на добро плаћеној функцији. А све на вишегодишњу штету грађана. Тако перспективан, колико би тек покрао да је још више напредовао у хијерархији СНС, а све на “корист”државе Србије.

  2. Sugestija da tekst koji ste dobili od novinske agencije dopunite ako ima potrebe. U ovom tekstu je trebalo dodati da je Aleksandar Jovičić kadar SNS, jer se ništa ne podrazumeva.

  3. To je ona poštenjačina što je mesecima ispred gradske skupštine vikao “Đilase lopove” !? Ko zna koliko ih je u vlasti još toliko “poštenih”.

  4. “Шта је дозвољено Јупитеру, није дозвољено волу”.

Comments are closed.