Uhapšen osumnjičeni za falsifikovanje PCR testova: Dva sajta korišćena za prodaju

0

Policija je uhapsila osumnjičenog da je, uz pomoć dva internet sajta koja je napravio, falsifikovao i prodavao negativne potvrde PCR testova.

Naime, pripadnici SBPOK-a uhapsili su N. M. (1987) zbog sumnje na krivično delo falsifikovanje isprava, saopštio je MUP.

N. M. se tereti da je od februara 2021. godine, koristeći lažne podatke do kojih je došao iz javno dostupnih podataka u bazi APR-a, napravio i registrovao domen www.ws-rfzo.co.rs, koji je koristio kao bazu za falsifikovane negativne potvrde PCR testova, prenosi RTS.

Takođe, kako se sumnja, N. M. je registrovao i domen www.euprava-gov.rs, preko kojeg je napravio imejl za slanje obaveštenja i falsifikovanih pi-si-ar testova u PDF formatu poručiocima takvih dokumenata.

Za navedenu uslugu poručioci su osumnjičenom uplaćivali iznos od 4.000 dinara na njegov račun u jednoj banci.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela jedan računar, mobilni telefon marke “I-phone 12mini”, jedan eksterni hard-dist, “fleš” i 900 evra.

Navedeni domeni su ugašeni. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.