Uhapšen Beograđanin jer je i pored zabrane organizovao javno okupljanje u Podgorici

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Crnogorska policija saopštila je danas da je privela i podnela krivičnu prijavu protiv O.O. (23) iz Beograda koji je i pored zabrane javnih okupljanja zbog koronavirusa putem društvenih mreža pozvao na okupljanje građana.

Nakon objave mladića, kod železničke stanice u širem centru Podgorice okupilo se oko 500 ljudi, navode u policiji.

Crna Gora je od juče uvela set restriktivnih mera kako bi sprečila širenje koronavirusa, a jedna od njih je zabrana javnih okupljanja.

Policija navodi da je mladić iz Beograda uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”.

“Podgorička policija je izašla na lice mesta gde je zatečeno oko 500 okupljenih građana i oko 200 zaustavljenih vozila, što je suprotno odluci Ministarstva zdravlja koja je stupila na snagu 13. marta 2020. godine”, navodi se u saopštenju.

Mladić iz Beograda je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu.

Pored zabrane javnih okupljanja, u Crnoj Gori je i obustavljena nastava u obrazovnim ustanovama, zabranjena putovanja iz ili u Francusku, Italiju, Sloveniju, Nemačku i Španiju, manji granični prelazi ka Srbiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Hrvatskoj su zatvoreni.

To je samo deo seta mera koje su podgoričke vlasti preduzele, a u Crnoj Gori do sada nije registrovan nijedan slucaj korona virusa.

(Beta)