Ugašen novi požar iznad vojne kompanije Sloboda u Čačku: Ne zna se uzrok

0

(Beta) – Požar iznad vojne kompanije Sloboda u Čačku lokalizovan je intervencijom vatrogasnih ekipa sinoć oko 22.00, rečeno je agenicji Beta u nadležnim službama,

Tokom noći organizovano je dežurstvo na više pozicija u okolini brda kojim se širio požar, a dežurale su vatrogasne ekipe Sektora za vanredne situacije i vatrogasci fabrike Sloboda.

Još se ne zna šta je uzrok požara koji je izbio u nedelju oko 20 časova i zahvatio šumu iznad fabrike.

Požar je uznemirio građane koji žive u okolini fabrike i još strahuju posle snažne eksplozije u jednom od fabričkih magacina koja se dogodila prethodne večeri, kada su lakaše povrede zadobila tri radnika, a više desetina porodica evakuisano.

Desetak Čačana u nedelju je protestovalo ispred zgrade Gradske uprave zbog niza eksplozija koje su se u poslednje vreme dogadjale u Kompaniji Sloboda i od gradskih i republičkih vlasti zatražili da se utvrde uzroci eksplozija i kazne odgovorni.

Građani su na protestu nosili parole na kojima je pisalo „Sloboda je skupa“ i „Građani Čačka su poslednja rupa na svirali profita, a javašluk nam je glavni poslodavac“.

Prema još nepotvrđenim informacijama radnici Kompanije Sloboda dobili su obaveštenje da ne dolaze na posao jer fabrika neće raditi do daljeg.