UEFA kaznila Srbiju: Naredne dve utakmice bez prisustva publike zbog “rasističkog ponašanja”

0
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da oštro sankcioniše naš nacionalni tim zbog ponašanja publike na stadionu “Rajko Mitić”, tokom mečeva sa Norveškom i Slovenijom.

Srbija će zbog, kako je navedeno, rasističkog ponašanja navijača na tribinma naredne dve utakmice pod okriljem UEFA igrati bez publike, s tim što je za drugi meč kazna uslovna i aktiviraće se ukoliko se u naredne dve godine ponovi sličan ispad, prenosi Sportal.rs.

Pored toga, kasa Fudbalskog saveza Srbije ostaće lakša za 43.000 evra. Glavnica toga, odnosno suma od 30.000 evra, biće naplaćena zbog pomenutog prekršaja, dok će ometanje protivničkih igrača laserima koštati naš savez još 8.000 evropskih novčanica, a ulazak naviača na teren dodatnih 5.000.

Odlučeno je i da će na narednoj utakmici Srbije fudbaleri naše zemlje nositi transparent “Recite ne rasizmu”.

Takođe, srpski golman Predrag Rajković je zbog vređenja sudije na meču sa Slovenijom suspendovan na dve utakmice.

Sve su ovo jako lose vesti pred meč Orlova sa Švedskom (24. septembar) u Ligi nacija, koji za naš nacionalni tim ima veliku važnost pošto bi nas pobeda u ovom susretu ostavila u borvi za prvo mesto u grupi, koje donosi drugi šešir u kvalifikacijama za naredni EURO.

Podsećamo, Srbiji su za osvajanje prvog mesta u grupi neophodne pobede u oba preostala meča, u kojima će se pored Švedske naši tim sastati i sa Noveškom u gostima (27. septembar).