Protestna šetnja frilensera u organizaciji Udruženja radnika na internetu završena je uz poruku da ne odustaju od svojih zahteva za rešavanje pitanja naplate poreza.

Oni su, ispred Narodne Skupštine, ponovili da traže da se iz procedure povuku izmene Zakona o porezu na dohodak građana i da sa predstavnicima Vlade Srbije sednu za pregovarački sto, prenosi RTS.

Okupljenima su se obratili Miran Pogačar iz Udruženja radnika na internetu i predstavnici ekoloških organizacija Aleksandar Jovanović i Aleksandar Panić.

Potom su se uputili do zgrade Vlade Srbije i produžili do Slavije gde je protest završen.

Pogačar je pozvao okupljene da se vrate ispred Doma Narodne skupštine, gde su frilenseri u sredu postavili šatore i proveli noć.

Najavio da će u šatorima ostati do 10. aprila, kada će se priključiti najavljenom ekološkom protestu.

Saobraćaj je tokom šetnje ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom bio obustavljen, a učesnici protesta su na početku kolone nosili veliki trasparent na kome piše „Ne damo vam našu budućnost, Udruženje radnika na internetu“.

Predstavnici tog udruženja ranije su saopštili da je za njih kompromisno rešenje da se sa naplatom poreza počne od oktobra 2020. godine, kao i da porez bude 20 odsto od njihovog prihoda.

Pogačar je rekao da se frilenseri šest meseci bore za rešavanje pitanje naplate poreza.

„Danas smo ovde sa jasnom porukom – porez da, pljačka ne. Borićemo se za našu budućnost, mi smo budućnost“, rekao je Pogačar.

Naveo je da su danas na protest došli frilenseri i iz Kragujevca, Niša, Bora, Novog Sada i Subotice.

Ranije danas Pogačar je rekao da je u neformalnom susretu ispred parlamenta premijerka Ana Brnabić izrazila spremnost za razgovor sa frilenserima, preneo je RTS, pozivajući se na agenciju Tanjug.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-482-od-2-aprila/

Komentar(1)

  1. Bobby
    8. aprila 2021. 18:56

    Српску "дигиталну државу" су изненадили радници на интернету ! Увреееђђђееена и изнееенннааађђђееена, молим ваше паре 5 година уназад ! Само један од доказа колико смо информатички заостали, насупрот стратегијама, галами и флоскулама о напретку, док је мотив за пљачком константан. Основно у бизнису је да се "правила игре" морају знати унапред, а онда нек'изволи ко сматра да може да оствари профит. Верујем да ће овакви људи пре завршити са овом влашћу него многи политичари и њихове странке.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.