Udovici Kobija Brajanta sud je dodelio 16 miliona dolara odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće 2020. godine u kojoj su poginuli američka košarkaška zvezda i njegova ćerka Đijana.

Vanesa Brajant (40) rekla je da je imala napade panike nakon što je saznala da su podeljene fotografije koje su snimili zamenici šerifa okruga Los Anđeles i vatrogasci.

Federalni sud je doneo odluku da okrug Los Anđeles zbog toga mora da plati za emocionalni bol Brajantove udovice.

Takođe, sud je odlučio da Kristoferu Česteru, koji je u pomenutoj nesreći izgubio suprugu Saru i ćerku Pejton, bude isplaćeno 15 miliona dolara.

Kako piše CNN, Vanesa Brajant je odmah po čitanju presude zagrlila svoje advokate. Dok je nastavila da plače, Brajant je zatim u suzama zagrlila svoju ćerku Nataliju. Napustila je sudnicu bez davanja izjave.

„Ovaj slučaj je oduvek bio o odgovornosti. A sada se žiri jednoglasno izjasnio“, rekao je njen advokat Luis Li.

Advokat okruga Mira Hašmal je u saopštenju navela da, iako se ne slažu sa nalazima porote o odgovornosti, veruje da novčani iznos pokazuje da porotnici nisu verovali da dokazi podržavaju zahtev tužilaca od 75 miliona dolara za emocionalni stres.

„Razgovaraćemo o sledećim koracima sa našim klijentom. U međuvremenu, nadamo se da će porodice Brajant i Čester nastaviti da zaceljuju rane od svog tragičnog gubitka“, navedeno je u izjavi.

Vanesa Brajant je nakon presude stavila na Instagram fotografiju Kobija i Đijane uz komentar: „Sve za tebe! Volim te! PRAVDA za Kobija i Điđi!“

Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja utvrdio je da je pilot helikoptera „pomerio granice pravila letenja po lošem vremenu“, pre nego što se letelica srušila u Kalabasasu u Kaliforniji.

Predmet suđenja su bile fotografije olupine helikoptera, ali i tela nastradalih. Tužioci su tvrdili da su fotografije njihovih najmilijih izazvale emocionalni stres i narušile njihovu privatnost. Svedočili su da žive u strahu da bi fotografije mogle da se pojave, uprkos tvrdnji okruga Los Anđeles da su uništene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.