“Udari na Gazu se neće skoro okončati, još nije gotovo: Netanjahu najavio nove napade na Hamas…

0

(Beta) – Premijer Izraela Benjamin Netanjahu upozorio je danas da se izraelski udari na pojas Gaze neće skoro okončati, posle pojačanja napada na to palestinsko područje u kojima je poginulo više od sto ljudi za samo pet dana.

“Rekao sam da ćemo napasti Hamas i druge terorističke organizacije i zadati im ozbiljne udarce i to ćemo i učiniti. Oni plaćaju i nastaviće skupo da plaćaju. Još nije gotovo”, rekao je Netanjahu posle sastanka u Ministarstvu odbrane, prenele su agencije.

Osvrćući se na najnovije sukobe izraelski lider je rekao da su napadnuti tuneli pod zemljom na palestinskoj teritoriji.

“Lideri Hamasa su mislili da mogu da pobegnu od nas.Ne mogu da pobegnu. Možemo ih stići svuda, sve ljude (Hamasa) i nastavićemo to da činimo”, rekao je Netanjahu, podsetivši da je Izrael napadnut u ponedeljak uveče, kada je obeležavan Dan Jerusalima, osvajanje istočnog dela grada u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

On je iskoristio priliku da se zahvali predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, britanskom premijeru Borisu Džonsonu, kancelarki Nemačke Angeli Merkel i drugima koji su ponudili svoju podršku.

“Oni su stali za naše prirodno i očigledno pravo da se branimo, da delujemo u samoodbrani protiv tih terorista koji i napadaju civile i kriju se iza civila”, rekao je premijer Izraela, preneli su izraelski mediji.