“Učinio sam ispravnu stvar odlaskom u vilu Mir”

1
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je učinio “ispravnu stvar” kada je došao u vilu Mir, gde je predsednik države Aleksandar Vučić organizovao sastanak, navodeći da je tamo bio kako bi se sreo sa najvišom političkom delegacijom Republike Srpske (RS), koju su činili predstavnici svih tamošnjih vodećih stranaka vlasti i opozicije.

“Taj razgovor je trajao puna tri sata i imali smo priliku da od njih direktno čujemo kojim su sve pritiscima i izazovima izloženi. U trenutku kada svi oni dolaze u Beograd i žele da se vide i sa opozicijom u Srbiji, smatrali smo nekorektnim da mi na to ne pristanemo zato što je tu prisutna i naša vlast”, rekao je Obradović za Blic.

Kako je naveo, “Vučić je taj susret iskoristio za sopstveni politički maketing i izazivanje sukoba u opoziciji, što inače uvek čini sa svim što radi”, ali to Dveri nije pokolebalo da urade ispravnu stvar.

“Očuvanje RS i interesi srpskog naroda u Bosni i Hercegovni su iznad dnevne politike, i tu sve političke opcije u Srbiji treba da pruže jedinstvenu podršku bez obzira na sve na ideološke i političke razlike”, naglasio je Obradović.

Na pitanje o medjustranačkom dijalogu povodom izbornih uslova, Obradović je rekao da je jedino što je do sada na oba koloseka dosadašnjih razgovora izmedju vlasti i opozicije dogovoreno –  da će dijalog biti završen i primenjen najmanje šest meseci pre održavanje sledećih izbora u Srbiji.

On je ocenio da su se vlasti “očigledno zapetljale u ova dva dijaloga i ne znaju kako da izadju iz toga, pa su sve odložili za kraj avgusta, kada ćemo, nadamo se, konačno znati njihove odgovore na naše zahteve”.

1 KOMENTAR

  1. Невероватно је како део јавности и део медија инсистира на чаши вина а не на јединству са мукама у Републици Српској. Бошко Обрадовић је наиван политичар, пто је доказао много пута, па и овај пут је неопрезно ушао у ту Вучићеву патриотску замку. Требало је избећи било какав неформални део у том протоколу. Само радни део са конкретним заједничким саопштењем, којег није ни било, тако да је Вучић, нажалост, насамарио Бошка Обрадовића.

Comments are closed.