Učenik (15) u Mičigenu ubio tri, a ranio osam osoba u svojoj školi: Uhapšen je sa pištoljem i nekoliko šaržera

0
(Eric Seals/Detroit Free Press via AP)

(Beta-AP) – Troje učenika je ubijeno a prvobitna informacija da je ranjeno šest osoba, među kojima i jedan profesor, povećana je na osam, kada je 15-ogodišnji učenik otvorio vatru u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, javili su zvaničnici.

Vlasti su uhapsile osumnjičenog u školi i oduzeli mu oružje.

Napad se dogodio u gimnaziji Oksford u mestu Oksford Taunšip oko 48 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland.

Zamenik šerifa Majk Mekejb rekao je na konferenciji za novinare da ne zna koji su motivi napadača.

Policija je u 12.55 po lokalnom vremenu stigla u školu u odgovoru na veliki broj poziva kojim je javljeno da se aktivni naoružani napadač nalazi u školi, rekao je Mekejb.

Vlasti su uhapsile napadača u školi i od njega oduzele poluatomatski pištolj i nekoliko šaržera sa municijom. 

“Policajci su se suočili s njim, imao je oružje kod sebe i priveli su ga”, rekao je Mekejb i dodao da osumnjičeni nije bio povređen kada je priveden i da je odbio da kaže kako je uneo oružje u školu.

Za sada nisu objavljena imena napadača ni stradalih

Škola je stavljena u lokdaun posle napada i neka deca su se skrivala u zaključanim učionicama dok su policajci pretraživali prostorije. Kasnije su odvedeni u obližnju prodavnicu odakle su roditelji mogli da ih preuzmu.

Jedna 15-ogodišnja učenica rekla je za lokalnu televiziju da su ona i drugi đaci čuli pucnjavu i videli jednog od đaka sa krvavim licem. Oni su onda pobegli kroz zadnji deo škole.

Mekejb je rekao da će istražitelji pregledati objave na društvenim mrežama za dokaze o mogućem motivu.