Ubijene tri osobe za koje se veruje da stoje iza terorističkog napada u Šri Lanki

0
Foto: Tanjug-AP

Otac i dvojica braće napadača, za koje se veruje da stoje iza bombaških napada u Šri Lanki, poginuli su kada su snage bezbednosti upale u njihovo sklonište, naveli su policijski izvori i rođak ubijenih, preneo je B92.

Zaine i Rilvan Hašim, i njihov otac Mohamed, koji su na video snimku na društvenim mrežama pozivali na totalni rat protiv nevernika, nalaze se među 15 ubijenih u petak u žestokom vatrenom obračunu sa vojskom, javio je Rojtersu.

Prema izveštaju AFP-a, ti ljudi su ubijeni kada su teroristi, opkoljeni od strane trupa, sami sebe razneli.

Trojica muškaraca aktivirala su eksploziv i pritom ubila sebe, tri žene i šestero dece, izvestio je AFP citirajući policiju.

Kasnije je saopšteno da su jedna žena i jedan dečak preživeli eksploziju. Kako se navodi, oni se trenutno nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Inače, vlasti su i danas pretraživale lokacije povezane sa napadačima i pronašle još oružja, materijala za pravljenje bombi, kao i zastavu islamske države.

Veruje se da je napadač Zahran Hašim “mozak” bombaških napada na crkve i hotele u kojima je ubijeno više od 250 ljudi.

Islamska država je prethono preuzela odgovornost za napad i rekla da su joj se Hašim i njegova islamistička grupa NTJ zakleli na vernost.