Ubijene četiri osobe u području Denvera, tri ranjene: Policija usmrtila naoružanog napadača

0
Printscreen/YouTube/9NEWS

Naoružani napadač ubio je četiri osobe i ranio tri, uključujući policajca, u ponedeljak tokom pucnjave na različitim mestima u području Denvera koja je završila tako što je policija ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti, preneo je Rojters.

Pucnjava je počela oko 17 sati po lokalnom vremenu, kada je napadač, koji nije javno identifikovan, pucao i ubio dve žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je na konferenciji za novinare policijski zapovednik Pol Pazen.

Osumnjičeni je zatim pobegao automobilom i upucao muškarca u četvrti Čizmen Park u istočnom Denveru, pre nego što je ponovo otvorio vatru u zapadnom delu Denvera gde niko nije pogođen, rekao je Pazen.

Prema Pazenu, osumnjičeni je dvaput razmenio vatru iz svog vozila s policajcima Denvera koji su ga jurili.

Odatle se napadač odvezao u susedni grad Lejkvud, gde je ubio četvrtu osobu, rekao je portparol policije Lejkvuda Džon Romero.

Naoružani napadač je pobegao od policije Lejkvuda kada su pokušali da ga zaustave i upustio se u razmenu vatre s policajcima pre nego što je pobegao pešice i ušao u hotel, gde je pucao i ranio hotelskog radnika, rekao je Romero.

Zatim je ponovo pucao na policajce, ranivši jednog od njih, pre nego što ga je policija ubila, rekao je Romero novinarima.