Uber izgubio dozvolu za rad u Londonu

0
Foto: Profimedia

Londonska transportna uprava saopštila je da je odbila da obnovi dozvolu za rad Uberu u glavnom gradu Britanije, ukazujući na visok broj vozača bez potrebnih dozvola, što može da ugrozi korisnike.

Uber je odmah naveo da će se žaliti na tu odliku, dodajući da nastavlja da radi dok je proces žalbe u toku i dok odluka nije konačna.

Transportna uprava Londona (TfL) je navela da Uber ne može da ima dozvolu za rad u Londonu zbog propusta koji ugrožavaju korisnike ukazujući da su vozači bez potrebnih dozvola iskoristili slabost te aplikacije i prevozili hiljade putnika, prenosi N1.

Uprava je ukazala da je Uber napravio dobrodošle promene za bezbednost korisnika ali da su one nedovoljne.

“TfL nije uveren da se takvi problemi neće ponoviti u budućnosti, što je navelo na zaključak da ta kompanija nije sposobna da obavlja svoj rad u ovom trenutku”, navodi se u saopštenju.

TfL je u septembru produžila dozvolu za rad Uberu na samo deset meseci, navodeći da čeka da ta američka kompanija za prevoz putnika odgovori na zahteve o bezbednosti.

Uber ima 45.000 vozača i 3,5 miliona korisnika u Londonu.

TfL je 2017. uskratio Uberu dozvolu za rad iz bezbednosnih razloga, na šta se Uber žalio i pobedio u apelacionom sudu koji mu je dodelio dozvolu za 15 meseci.