“U želji da zaštitim predstavu, podržao sam incijativu da Lečić ne bude deo ekipe dok se situacija ne razreši…”

0
Foto: Igor Pavićević

Deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se daje u BDP, odlučio je da Branislava Lečića izbaci iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši.

Miloš Biković, koji igra u “Kad su cvetale tikve”, oglasio se povodom aktuelnih dešavanja na svom Instagram nalogu. 

“Poštujem pretpostavku nevinosti. Ne učestvujem u lovu na veštice. Ne stavljam se u poziciju sudije. Javnost, a samim tim i ansambl pozorišta je uznemiren”, napisao je Biković.

“Stoga, u želji da zaštitim predstavu koja se bavi i temom silovanja, podržao sam incijativu da Branislav Lečić ne bude deo predstave dok se aktuelana situacija zvanično ne razreši”, dodao je Biković. 

Foto: Printscreen/Instagram/milosbikovic

Podsetimo, Lečić je objavio na društvenim mrežama da mu je iz Beogradskog dramskog pozorišta stigla poruka u kojoj se navodi da 17 glumaca traži da on ne igra u predstavi “Kad su cvetale tikve” zbog čega je do daljeg iz nje isključen.

„Dragi Leko, Jug (Radivojević, upravnik BDP) je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u „Tikvama“ dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište“, navodi su u poruci koju je objavio Lečić.

On je u istom postu i odgovorio na tu poruku, navodeći da će „istina pobediti“.

„Sa onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku. Istina će pobediti“, naveo je on u objavio sa naslovom „Dragi Leka odgovara na poruku Beogradskog Dramskog Pozorišta“.