“U Vučićevoj Srbiji MUP i tužilaštvo ispunjavaju želje i zahteve naprednjaka…”: SSP o krivičnom postupku protiv Obradovića

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Stranka slobode i pravde je saopštila da je, pokretanjem krivičnog postupka protiv poslanika i lidera pokreta Dveri Boška Obradovića i još tri osobe, Vučićev režim je ušao u novu fazu zloupotrebe institucija u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

“Nakon što su poslanik Martinović i poslanica Božić štrajkovali glađu sa zahtevom da se tužilastvo oglasi povodom incidenata ispred Skupštine Srbije u kojima je nastradao sako Marjana Rističevića i ponos Zlatibora Lončara, sve maske su pale. U Vučićevoj Srbiji MUP i tužilastvo nisu u funkciji zaštite prava građana, već predstavljaju servis koji ispunjava želje i zahteve naprednjaka”, navodi se u saopštenju.

Iz SSP su upitali kako drugačije objasniti da nije pokrenuta istraga protiv poslanika Đukanovića, za koga navode da je “organizovao i komandovao upadima huligana na naše krovove sa kojih su puštali snimljene navijačke pesme i palili baklje, čime su izazvali opštu opasnost”.

“Kako drugačije objasniti da državna tužiteljka Zagorka Dolovac uporno ćuti na sve dokaze o mahinacijama i kriminalu u fabrici “Krušik”, koje joj je dostavila poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić? I kako na kraju drugačije objasniti da tužilaštvo već četiri godine ne može da utvrdi ko su kompletni idioti iz Savamale, ali zato nakon što Obradovića optuže poslanici iz SNS, a tabloidi razapnu, reaguju po hitnom postupku”, saopšteno je iz Stranke slobode i pravde.

Takođe su naveli da su primeri dvostrukih standarda u Srbiji svuda oko nas.

“Zato smo u slobodnom padu na svim listama koje govore o vladavini prava. Jasno je da u Srbiji očigledno jedan zakon vazi za građane, a drugi za sve koji u džepu imaju člansku kartu SNS”, zaključili su.