U vrtićima 233 dece pozitivno na korona virus u novembru

0
Foto EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

 (Beta) – U predškolskim ustanovama u Beogradu u novembru je bilo 233 dece pozitivne na korona virus, kao i 707 njihovih roditelja, dok je medju zaposlenima njih 203 bilo pozitivno, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je za RTS izjavio da je u poredjenju sa podacima iz septembra i oktobra situacija “mnogo bolja”, i da je, ako se podaci iz predškolskih ustanova preslikaju prema školama, “pravi trenutak” da deca krenu na nastavu u školskim klupama.

Gradonačelnik je rekao da je poboljšanju epidemiološke situacije doprinelo uvodjenje kovid propusnica, navodeći da su tokom vikenda u Beogradu inspekcije i komunalna milicija kontrolisali “890 objekata i 435 prevoznih sredstava”.

Prema njegovim rečima, od uvodjenja kovid propusnica ukupno je u Beogradu prekontrolisano 15.800 objekata, a kazne zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera su napisane u vrednosti većoj od 11 miliona dinara.

“Nije cilj da kažnjavamo, ali moramo da pošaljemo jasnu poruku da mere moraju da se poštuju. I smanjenje broja novozaraženih je sigurno efekat kovid propusnica”, rekao je Radojičić.

On je dodao da su kovid propusnice dovele i do povećanja broja vakcinisanih protiv korona virusa, navodeći da su poslednji podaci za Beograd “61,8 vakcinisanih prvom dozom, 59,4 vakcinisanih sa dve doze, dok je skoro 30 odsto gradjana primilo i treću dozu”.