U Vojvodini očekuju pogoršanje epidemiološke situacije, najveći dnevni brojevi

0
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

U poslednjih 48 sati u Vojvodini je registrovano 450 novoobolelih od KOVIDA-19, a od toga je 235 slučajeva u poslednja 24 sata.

Od ukupnog broja je iz Novog Sada 186 slučajeva registrovanih za dva dana, a 101 u poslednja 24 sata, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine.

To je najveći broj obolelih u jednom danu u Novom Sadu od proglašenja epidemije.

Kako se navodi na portalu Instituta, epidemiološka situacija u AP Vojvodini u celini se ocenjuje kao nepovoljna, a moguće je i očekuje se dalje pogoršanje.

Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem i ako se ne zaustavi sadašnji trend, kapacitet će ubrzo biti prevaziđen.

Broj hospitalizovanih zbog teže kliničke slike je i dalje u porastu, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija, navodi se u sopštenju.

Po podacima Instituta, u martu je u Vojvodini bilo registrovano ukupno 3.796 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom, medju kojima je u Novom Sadu 1.566.

Institut je danas pozvao sve na hitno sprovođenje proglašenih mera suzbijanja prenošenja bolesti i “usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja”.

(Beta)