Italija je juče objavila da je u toj zemlji registrovano još 177 osoba zaraženih koronavirusom, što je najmanje dnevno povećanje broja inficiranih od 26. februara.

Vlasti su večeras objavile da je u većini od 20 italijanskih regiona zaraza u prethodna 24 časa potvrđena kod manje od pet osoba, a da je pet regiona imalo dvocfren broj novozaraženih.

Lombardija, epidemijom najteže pogođen region, registrovala je 84 zaražene osobe, znatno manje nego prethodnog dana.

Broj mrtvih od posledica zaraze koronavirusom povećan je za 88, na 33.689. Više mrtvih od Italije i dalje imaju jedino SAD i Velika Britanija.

Prema zvaničnim podacima, zaraza koronavirusom do sada je u Italiji potvrđena kod više od 234.000 osoba, a više inficiranih ima svega pet država.

Stručnjaci navode da je stvaran broj zaraženih u Italiji sigurno veći, pošto su testirani samo ljudi koji su u bolnicama, oni koji imaju ozbiljne simptome i oni koji su bili u kontaktu s nekim ko je inficiran.

U Bergamu u Paviji, žarištima infekcije, stopa smrtnosti je u aprilu bila više nego dva puta veća u odnosu na prosek u prethodnih pet godina, a u Milanu oko dva puta veća.

Italija je ukinula sve mere koje su se odnosile na zabranu kretanja.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom sveta kod više od 6,6 miliona ljudi, od kojih je umrlo više od 391.000.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.