“U trećem talasu da se ponašamo kao sav normalan svet. Drugi smo prizvali navijačkom strašću…”

2
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog doktor Zoran Radovanović napisao je autorski tekst za Dnevni list Danas o tome kako bi trebalo da se ponašamo u vreme “trećeg talasa” koronavirusa.

On je istakao da će se ono što se danas radi, oslikati na intenzitet tog trećeg talasa.

“Epidemiju smo dočekali potpuno nespremno”, podsetio je on, dok je za dolazak drugi talas “bio neminovnar jer smo ga svojim ponašanjem svesrdno prizivali skoro pa navijačkom strašću”.

Koje mere možemo da primenjujemo?

“Na raspolaganju je insistiranje na fizičkoj razdvojenosti od jedan do dva metra, zabrane masovnih okupljanja i eventualne blokade kretanja u lokalnoj zajednici, odnosno ograničenje putovanja u okviru zemlje i u međunarodnim razmerama”, napisao je Radovanović.

Istakao je da je nošenje maski važno.

“Ali to ne znači da bi trebalo da se zaboravlja na distancu”, rekao je Radovanović.

2 KOMENTARA

  1. Budala, idi bre, pa ti bi malo straha malo se dzepce ispraznilo pa da se dopuni.. pa u 1. talas smo bili u karantin, u drugi navijacki ali drugi je bolje prosao nego prvi, kakva razdvojenost, kako ce biti prilaza za hleb, da dam novac, ok znaci udjemo nakupujemo i odemo.. doktore, znamo sta se desava i sta je cilj satanistima, budite covek, zivot je kratak sudice vam Bog ako ga narod ne preduhitri

Comments are closed.