“U svim teškim trenucima Srbi i Grci su bili zajedno…”

1
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Atini, u razgovoru sa grčkim ministrom za zaštitu gradjana Mihalisom Hrisohoidisom, da je neophodno jačanje regionalnih kapaciteta za borbu protiv prirodnih katastrofa.

“Ponosan sam što smo mogli barem malo da pomognemo u borbi sa prirodnom katastrofom, za koju niste krivi i koja može da se desi bilo kome. Zato verujemo da svaka zemlja na Balkanu, kada planira svoje kapacitete za borbu protiv prirodnih katastrofa, treba da misli regionalno i da svoje kapacitete jača, ne samo da bi sačuvala sebe, već da bi pomogla i drugima”, naveo je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju, on je naglasio da su u svim teškim trenucima Srbi i Grci bili zajedno i dodao da je tako i ovaj put.

Vulin i Hrisohoidis razgovarali su i o borbi protiv organizovanog kriminala i daljoj saradnji srpske i grčke policije.

Hrisohoidis je zahvalio narodu i vlastima Srbije, dodaje se u saopštenju.

“Već duže vreme u toku naše saradnje u pogledu suzbijanja kriminalnih grupa u Grčkoj od strane medjunarodnih timova, nalazimo se na dobrom putu i naša saradnja beleži rezultate. Nastavićemo na isti način borbu protiv organizovanog kriminala, a zaključićemo i sporazum u vezi sa prirodnim katastrofama”, rekao je Hrisohoidis i dodao da dve policije razmenjuju iskustva i u oblasti borbe protiv sajber kriminala.

Pripadnici MUP-a Srbije učestvuju u gašenju požara u Grčkoj a u toj akciji angažovano je 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije, 14 vozila, 14 pripadnika Helikopterske eskadrile i tri helikoptera.

U Grčku je poslat i medicinski tim Odeljenja za zdravlje i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

“NEMA PROMENE STAVA O KOSOVU”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Atini sa predsednikom Vlade Grčke Кirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija njegove zemlje “po pitanju nepriznavanja takozvane lažne države Кosovo neće menjati”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Posebno sam zahvalan predsedniku Vlade Micotakisu na tome što mi je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija grčke Vlade po pitanju priznavanja takozvane lažne države Кosovo neće menjati. Grčka neće priznati Кosovo, Grčka će ostati na pozicijama medjunarodnog prava i čvrste podrške Srbiji”, rekao je Vulin nakon sastanka.

Vulin je dodao da je zahvalan Micotakisu na takvom stavu “i zahvalan što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom”.

Ministar je rekao da je grčki premijer “izrazio želju da poseti Srbiju”, i istakao da se nada da će se to dogoditi do kraja godine.

1 KOMENTAR

  1. Da, da … ali Grci nisu hteli da bombarduju Srbiju … a ti si dezertirao . Nisu Grci bili na “tvojoj strani” , no na pravoj !

Comments are closed.