“U srdačnom i otvorenom razgovoru…”: Vučić i patrijarh Irinej o “aktuelnoj političkoj situaciji”, SPC, Hramu…

3
Foto: Tanjug

“U srdačnom i otvorenom razgovoru”, piše u saopštenju Vučićevog kabineta, “bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu”, preneo je N1.

Vučić je “informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi”.

“Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane”, piše u saopštenju.

Vučićev kabinet je preneo da je “Njegova svetost patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru”.

Patrijarh je “informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen”, piše u saopštenju, a Vučić rekao da će “država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije”.

Na sastanku su bili i episkop bački Irinej, remezijanski Stefan – starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

3 KOMENTARA

  1. 8. Тесна повезаност религије и власти
    За разлику од комунистичких режима, фашистички и ауторитарни режими никада нису проглашени „безбожничким“ од стране њихових противника. У ствари, већина режима је повезана са владајућом религијом у земљи и одлучно се представља као бранитељ те религије. Пропаганда редовно ствара илузију да je владајућa елитa заштитник вере и противник „неверника“. Чињеница да понашање владајуће елите није у складу са нормативима те религије, је гурнута под тепих.
    politolog dr Lorens Brit – studija o fašizmu

  2. Vise rada i vise jedinstva je komunisticka parola a predpostavljam a se odnosi na partizanske plantaze marikuanice?
    Sveti Savo ti pomozi da potkradamo drzavu i ubijamo neprijatelje partije u slozi.
    Boljsevici i u Srbiji kao u ruskom GUL-agu imaju svoju crkvu, instituciju za duhovno ubijanje naroda. TAKO IZGLEDA, nemojte mene osudjivati.

Comments are closed.