U Srbiju stiže dva miliona doza ruske vakcine: “Postigli smo sporazum sa Vladom Srbije…”

0
Foto: Profimedia

Ruski Fond za direktna ulaganja potpisao je sa Vladom Srbije sporazum o isporuci dva miliona doza vakcine Sputnjik V, saopštio je danas taj Fond, a prenosi Blic.

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na zvaničnom Tviter nalogu Sputnjik V, ove vakcine za Srbiju biće proizvedene sredstvima međunarodnih partnera u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

“Ruski fond za direktne investicije i Vlada Srbije objavljuju o postizanju sporazuma o isporuci zemlji 2 miliona doza vakcine Sputnjik V”, saopšteno je na zvaničnom Tviteru proizvođača vakcine.

“Isporuke Sputnjika V omogućiće Srbiji da diverzifikuje svoj portfelj vakcina protiv virusa korona. Vakcinu za isporuke Srbiji proizvodiće međunarodni partneri Ruskog fonda u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama”, ističe se takođe u saopštenju.

Prva partija vakcine isporučena je u Srbiju 30. decembra 2020. godine. Vakcina je odobrena bez dodatnih kliničkih ispitivanja u zemlji.

Dogovor između Ruskog fonda i Vlade Srbije omogućiće da se vakciniše milion ljudi (vakcina se sastoji od dve doze).

“Srbija je dugogodišnji partner, podržavamo odluku Vlade da koristi vakcinu Sputnjik ko efikasno sredstvo u borbi protiv koronavirusa. Vakcina je bazirana na dobro izučenoj platformi sa dokazanim bezbednosnim protokolima”, rekao je Kiril Dmitrev, direktor ruskog fonda za direktne investicije, objavljeno je na zvaničnom sajtu SputnikV.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!