U Srbiji danas počinje program za mlade talente kompanije Huawei Technologies

  0

  Za najbolje studente vredni Huawei laptopovi i tableti

  “Seeds for the future”, program za mlade talente kompanije Huawei Technologies namenjen studentima informacionih tehnologija po prvi put ove godine održava se onlajn i okupiće najbolje IT studente Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Nišu. Od 16. do 20. novembra mladi talenti će imati priliku da uče o 5G mreži, veštačkoj inteligenciji, sajber bezbednosti, kao i o teoriji liderstva i kineskoj kulturi.

  Zbog pandemije koronavirusa Huawei svoj program za talente ove godine organizuje u digitalnoj formi, a sastoji se od intenzivnog online treninga u trajanju od jedne nedelje. Nakon pandemije, program će se ponovo nastaviti u Kini.

  Generalni menadžer kompanije Huawei Čen Čen, poželeo je dobrodošlicu svim studentima.

  “Kako su informacione komunikacije značajno promenile modele poslovanja i korisnička očekivanja, upravo ovi treninzi postaju ključni u podučavanju mladih talenata izazovima moderne, digitalne, poslovne ere. Nadamo se da će svi studenti učešćem u ovom programu moći da saznaju više o kompaniji Huawei, ali i o tome na koji način možemo da doprinesemo našem društvu. Ovaj program smo započeli 2014. godine i do sada je učestvovalo više od 60 studenata iz Srbije”,istakao je Čen Čen.

  Ove godine, u programu će učestovati 24 studenta Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Elektronskog fakulteta u Nišu. Osim o 5G mreži kao novoj generaciji mobilnih mreža, intenzivan digitalni kurs u trajanju od nedelju dana pružiće im uvid u međunarodne prakse u oblasti sajber bezbednosti i veštačke inteligencije. Takođe, imaće priliku da uče o teorijama liderstva i upoznaju kinesku kulturu.

  Studenti će pored virtuelne ture kroz sedište kompanije Huawei u Šenženu, IoT-a i programiranja u cloud-u, takođe imati prilike da se upoznaju i sa Huawei mobilnim ekosistemom i funkcionisanjem HMS-a.

  Na kraju obuke, svi studenti koji uspešno polože završni ispit, od kompanije će dobiti Huawei sertifikate, kao i Huawei tablete i laptopove. Pokrenut 2008. godine, program “Seeds for the Future” već duži niz godina

  održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestovali studenti iz celog sveta, a stotine iz Evrope. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija.

  Osnovni cilj SEEDs projekta je da omogući studentima da steknu stvarno praktično iskustvo iz prve ruke u jednoj od najvećih svetskih tehnoloških kompanija.

  O kompaniji Huawei

  Huawei je vodeći globalni dobavljač informacione i komunikacione tehnologije (ICT) infrastrukture i pametnih uređaja, osnovan 1987. godine. Imamo više od 194.000 zaposlenih, a poslujemo u više od 170 zemalja i regiona, opslužujući više od tri milijarde ljudi širom sveta.

  Naša vizija i misija je da donesemo digitalnost do svake osobe, doma i organizacije za potpuno povezan i inteligentan svet. U tom cilju ćemo podsticati sveprisutnu povezanost i promovisati jednak pristup mrežama; donećemo cloud i veštačku inteligenciju na sve četiri strane sveta kako bismo Vam pružili vrhunsku kompjutersku snagu tamo gde Vam je potrebna; izgradićemo digitalne platforme da pomognu svim industrijama i organizacijama da postanu efikasnije i dinamičnije; redefinisaćemo korisničko iskustvo sa veštačkom inteligencijom, čineći ga personalizovanijim za ljude u svim aspektima njihovog života, bilo da su kod kuće, u kancelariji ili napolju.