Antić: “U SPS-u nema mesta za one koji su protiv zajedničke politike sa SNS”

0
Foto: Igor Pavićević

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da socijalisti ostaju na liniji zajedničke politike koju godinama sprovode zajedno sa Srpskom naprednom strankom i da u SPS neće biti mesta za one koji se toj politici protive.

“Sa tom politikom mi smo već duže od decenije ubedljivo druga po snazi partija u Srbiji, i to smo potvrdili pre manje od mesec dana na parlamentarnim i lokalnim izborima. Oni koji su to zaboravilii ili imaju neke druge interese posle samo nekoliko nedelja od izbora i mogu slobodno da izađu iz SPS-a, ili će biti isključeni, jer mi našu politiku i naše partnere ne želimo da menjamo”, naveo je Antić u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je SPS “momentalno i odlučno” već isključila iz svojih redova nekoliko članova, ili im uskratila državne funkcije na kojima su zahvaljujući SPS-u.

“Niko ne treba da ima dilemu da ćemo tako i nastaviti. Socijalisti su velika i odgovorna partija, odgovorna pre svega prema svojoj zemlji i našim građanima, ali isto tako i prema svom programu i prema svojim partnerima. A ko to hoće da menja, može slobodno da ide”, dodao je potpredsednik socijalista.

(Beta)