U Španiji uhapšena 79-godišnja žena koja je organizovala šverc kokaina iz Latinske Amerike: “Ona je šef grupe, uvozili drogu preko portugalskih luka…”

0

(Beta-AFP) – Špankinja od 79 godina osumnjičena da vodi grupu švercera drogom uhapšena je u Portugalu, saopštile su danas španske vlasti.

Žena, čije ime nije saopšteno i koja je davno prešla godine odlaska u penziju, osumnjičena je da je bila šef grupe koja je uvozila kokain iz Dominakanske Republike u Portugal.

Uhapšena je na severu zemlje, zajedno sa još dvojicom Španaca od 26 i 60 godina, u sklopu zajedničke akcije španske i portugalske policije.

“Oni su uvozili kokain preko portugalskih luka koristeći legalnu kompaniju osnovano za uvoz korala iz Dominikanske Republike”, navodi se u saopštenju španske Civilne garde i dodaje da je 79-godišnja žena bila na čelu švercerske grupe, kao i vlasnik kompanije.

Pirinejsko poluostrvo jedno je od glavnih ulaznih tačaka za kokain u Evropi za trgovce drogom koji ponekad koriste razne postupke vredne špijunskih filmova.