U SOS Dečijem selu Kraljevo od ljubavi se raste

    0

    Fondacija SOS Dečija sela Srbija, od svog osnivanja 2004. godine, brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja. U proteklih 15 godina u SOS Dečijem selu Kraljevo živelo je preko 150 dece iz cele Srbije. Devojčice i dečaci različite dobi, kao braća i sestre, žive u porodičnoj SOS kući sa svojim SOS roditeljem.

    Poziv SOS roditelja podrazumeva brigu o deci 24 časa dnevno, svih 365 dana u godini. SOS roditelji brinu i o domaćinstvu stvarajući toplu porodičnu atmosferu i pružajući deci sigurnost, ljubav i stabilnost neophodnu za pravilan razvoj. Značaju podršku pruža im SOS porodični asistent, kao i članovi psiho-pedagoškog tima, koji čine savetnici za hraniteljstvo, psiholozi, socijani radnici, pedagozi, logopedi. Na ovaj način lakše se prevazilaze svi izazovi koje hraniteljstvo samo po sebi nosi. 

    “SOS Dečije selo Kraljevo drugačije je od svih sela koja znate. U njemu deca žive u svojim SOS hraniteljskim porodicama i kućama. Da naši mali stanovnici postanu veliki brinu se njihovi SOS roditelji. Oni su tu za svaki mali trenutak, ali i za sve one velike stvari. Živeći sa decom u selu, kroz sopstveni primer uče ih šta je porodična briga, vera u sebe, druge ljude i budućnost. U potrazi smo za novim SOS roditeljima, koji su spremni da dele život sa decom u Selu i duboko veruju da se od ljubavi raste. Da bi neko postao SOS roditelj potrebno je da bude psiho-fizički zdrav, državljanin Republike Srbije, sa završenom srednjom školom, između 27 i 45 godina. Svi naši SOS roditelji ispunili su potrebne kriterijume za dobijanje licence za hraniteljstvo, po programu koji sprovode Centar za porodični smeštaj i usvojenje i nadležni Centar za socijalni rad,” – ističe Vesna Mraković Jokanović, Nacionalna direktorka Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

    Ukoliko i vi verujete da se od ljubavi raste i smatrate da bi bili dobar SOS roditelj, detaljnije informacije o ovom pozivu pronađite na: https://sos-decijasela.rs/od-ljubavi-se-raste/