U Skupštini Srbije predložena Rezolucija o Srebrenici koja predviđa i lekcije u školi

1

(Beta) – Poslanici poslaničke grupe “Ujedinjena dolina- SDA Sandžaka” podneli su danas po hitnom postupku u Skupštini Srbije predlog rezolicije o genocidu u Srebrenici.

“Nakon jučerašnje pravosnažne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću i pre toga Radovanu Karadžiću za udruženi zločinački poduhvat, stekli su se svi uslovi da se po hitnom postupku usvoji rezolucija kojom bi se osudio genocid nad Bošnjacima, kojom bi se zabranilo negiranje i veličanje genocida i osudjenih ratnih zločinaca”, rekao je poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović.

On je novinarima rekao da predložena rezolucija predvidja i lekcije u školskom sistemu kako bi “mladji stvorili zdraviju svest da se genocid niti ratni zločin ne isplati”.

Imamović je dodao da je od danas odgovornost na političkim predstavnicima srpskog naroda “da se opredele da li je predudjeno pojedincima ili celom narodu”.

“Politika koja dovela do genocida, treba da bude osudjena na njenom izvoru”, rekao je Imamović i ocenio da ono što se danas čulo u Skupštini Srbije povodm presude Mladiću, “ne uliva razloge za optimizam”.

On je dodao da se negiranje i veličanje genocida sve češće i glasnije čuje iz vrha države, te da bi priznavanje, osuda i zabrana negiranja genocida trebalo da bude prvi korak koji Srbija mora da napravi ukoliko žli da gradi dobre odnose u regionu.

1 KOMENTAR

  1. “On je dodao da se negiranje i veličanje genocida sve češće i glasnije čuje iz vrha države, te da bi priznavanje, osuda i zabrana negiranja genocida trebalo da bude prvi korak koji Srbija mora da napravi ukoliko žli da gradi dobre odnose u regionu.” Ван тога да ли је пресуда праведна, Немачка је признала да је починила геноцид, тамо се о томе зна и учи, али је то није спречило да после два злочиначка напада на Србију, не полини и трећи.

Comments are closed.