U sklopu Svetskog “Dana Prokupca” – prvi biciklistički maraton u Župi

  0

  POVODOM  Svetskog “Dana Prokupca” u Župi će 10. oktobra biti održan prvi biciklistički maraton “Pro Kup Ac MTB “ na kome se očekuje učešće velikog broja takmičara iz inostranstva i Srbije.

  Organizator ove uzbudljive “vinske trke”  je Biciklistički klub Župa, a promoter naš proslavljeni biciklistički as, Olimpijac Ivan Stević.

  – Namera nam je da promovišemo ciklo turizam u Župi – kaže Dejan Đolić organizator trke – Mi u Župi imamo 72 vinarije, a vinari su , baš kao i svuda u svetu, počeli sve više da se interesuju za ciklo turizam. Župa je prelepa. Imamo divne planine Goč, Željin, Kopaonik, Jastrebac, Rtanj.

  Cela ideja, organizacija ovog biciklističkog maratona, naišla je na veliku podršku Biciklističkog saveza Srbije, profesionalnih biciklista, ali i rekreativaca, ljubitelja prirode.

  – Nisu tu u pitanju samo vinogradi, prelepe planine. Ima tu dosta i banja, drugih prirodnih lepota, sjajnih staza. Župa ima šansu da postane centar ciklo turizma ne samo za amatere već i za profesionalne bicikliste – kaže promoter “Pro Kup Ac MTB” maratona čuveni biciklistički as Ivan Stević.

  “Pro Kup Ac MTB” maraton će se voziti na dve staze. Prva je duga 23 kilometra i namenjena je za one manje spremne bicikliste dok je druga duga 43 kilometra. Ova staza, namenjena za “veliki maraton” preporučuje se vozačima sa licencom Biciklističkog saveza Srbije.

  Na svakoj stazi će se voziti u tri kategorije: MTB bicikl, električni bicikl i GRAVEL.

  U Aleksandrovcu planiraju da posle ovog maratona  izgrade veliki broj biciklističkih staza u dužini većoj od 160 kilometara.

  Start je iz Aleksandrovca, 10. oktobra u 11,00 časova.