Blaga i topla mediteranska klima, obilje sunčanih dana, vegetacijski dekor i veliki broj vidikovaca sa kojih se pruža čaroban pogled na mediteransku obalu, ostrvo Sveti Nikola i poluostrvo Sveti Stefan samo su neke od specifičnosti koje Budvu čine posebno atraktivnom destinacijom za turiste najrazličitijih ukusa. Grad smešten u samom srcu Mediterana izdvaja se po bogatoj kulturnoj baštini staroj više od dve i po hiljade godina, koja uz jedinstven spoj tradicije i modernog privlači turiste iz svih krajeva sveta.

Najlepše plaže Jadrana

Razuđenu obalu budvanske rivijere dugu oko 25 kilometara čini 30 najlepših plaža Jadrana. Šljunkovite, stenovite i peskovite plaže, tirkizno čisto more, veliki broj uvala, zaklona, rtova i manjih ostrva odišu svojom autentičnošću i egzotikom kojoj uveliko doprinosi netaknuta priroda u vidu maslinjaka, stabala čempresa i makija. Svaki posetilac u Budvi će pronaći plažu baš po svojoj meri, a na budvanskoj rivijeri se nalaze i dva pet friendly kupališta, jedno na popularnoj Slovenskoj plaži, a drugo u Buljarici. Plaže su bogate brojnim uređenim plažnim barovima i atrakcijama, ali isto tako, ljubitelji mira će sasvim sigurno pronaći svoje tiho mesto za odmor. Oni koji žele da iznajme mobilijar, dve ležaljke i suncobran, to mogu učiniti po ceni već od deset evra pa naviše.   

Bogat kulturni sadržaj i nezaboravan provod

Budva je zahvaljujući koncertima najvećih muzičkih zvezda, festivalima, barovima, noćnim klubovima i diskotekama na otvorenom, prepoznata kao prestonica dobrog provoda, ali i kao kulturni centar, naročito tokom letnjih meseci.

Smeštaj već od 30 evra Izdavaoci privatnog smeštaja i hotelijeri pripremili su aranžmane za predstojeću turističku sezonu, pa se tako u budvanskim hotelima sa 3* smeštaj može naći po ceni od 30 evra za uslugu noćenja sa doručkom, u hotelima sa 4* cene smeštaja se kreću od 40 evra, dok će za hotele sa 5* na bazi noćenja sa doručkom posetioci morati da izdvoje od 97 evra po osobi. Apartmani u privatnom smeštaju mogu se iznajmiti po ceni od 30 do 250 evra, u zavisnosti od njihove kategorije i veličine.  

Festival “Grad teatar” Budva ove godine održaće se 36. put, a festivalski program će biti realizovan od 7. jula do 21. avgusta na dobro poznatim lokacijama u Starom gradu – sceni između crkava, Trgu pjesnika i u crkvi Santa Marija, kao i u amfiteatru manastira Stanjevići. Programi će počinjati u 21 čas i tokom 47 dana trajanja festivala biće prikazano više od 50 programa dramske, literarne, muzičke i likovne umetnosti. “Budvanske večeri” tokom letnjih meseci donose zvuk Mediterana, čuvaju muzičko nasleđe ovog podneblja i dodatno unapređuju kulturni sadržaj Budve. Manifestaciju će obogatiti nastupi folklornih ansambala i kvalitetnih klapa iz Budve i okoline na više lokacija duž rivijere, ispred Starog grada, u Rafailovićima i Petrovcu. Sve one kojima je upravo Budva izbor ovog leta, očekuje niz lepih događaja i manifestacija.

Veliki izbor smeštaja

Na kvalitet vašeg odmora, pored prirodnih lepota i široke lepeze modernih sadržaja i manifestacija, veliki značaj ima i vrsta smeštaja za koji se odlučite. U gradu i njegovom zaleđu, trenutno je u ponudi 32 hiljade ležajeva u sobama, apartmanima, kućama i vilama za izdavanje, dok je u pojasu od plaže Jaz do plaže Buljarica trenutno aktivno preko 140 hotela od kojih je više od polovine visoko kategorisano sa četiri i pet zvezdica. Za potrebe MICE turizma većina poseduje velike kongresne sale posebno opremljene za tu vrstu usluge, a prisutni su i drugi sadržaji kao što su SPA i wellness centri, otvoreni bazeni, zelene oaze, mali boutique hoteli i turistička naselja sa dečjim igralištima koji plene šarmom primorskog gradića. 

Gastronomija i ponuda restorana

Bogata gastronomska ponuda koju karakteriše širok dijapazon mediteranskih jela i začina pripremljenih po tradicionalnoj recepturi lokalnih domaćica, Budvu čini prestonicom primorskih ukusa i hedonizma. Više od 100 restorana na budvanskoj rivijeri, svesni značaja rastućeg trenda gastroturizma, nudi bogate jelovnike koji variraju od morskih plodova, hobotnice, lignji i raznih školjki, preko mesa sa roštilja i pekarskog krompira do aromatičnih sireva, pršute i domaće paste. Atmosferu upotpunjuje lagana živa muzika koja svakom vašem zalogaju daje posebnu draž. Mnoge manifestacije i značajni događaji u gradu praćeni su bogatom ponudom hrane i vrhunskih vina iz domaćih vinarija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.