U pozoristu Atelje 212 počinju probe predstave Sin, Florijana Zelera savremenog francuskog romanopisaca i dramskog pisaca

0

Florijan Zeler je dobitnik mnogih prestižnih priznanja za dramsko stvaralaštvo izmedju ostalih dobitnik Molijerove nagrade. Časopis Gardijan ga je proglasio “najuzbudljivijim dramskim piscem našeg vremena”.

Komad „Sin“ koji će biti premijerno izveden na srpskom jeziku u Ateljeu 212 u režiji Ane Tomović, treći je komad Zelerove triologiji unutar koje pisac istražuje porodične odnose uvek fokusirajući jednog člana porodice.

Prvi deo te trilogije je komad „Otac“, koji je i najnagrađivanijiZelerov dramski tekst, upravo je snimljen i film sa Entoni Hopkinsem i OliviomKolman u glavnim ulogama. Drugi je komad „Majka“ koji je imao svoju premijeru u Njujorku sa Isabe lIper Krisom Notom… Njegove drame se igraju u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Sjedinjenim Američkim dražavama…

Komad „Sin“ pažnju usmerava na porodične odnose i adolescentsku depresiju sina koji pati nakon razvoda svojih roditelja. Pisac vešto i precizno istražuje osećanja svojih junaka, unutrašnja previranja i njihove međusobne odnose. Ovo će biti i prvo izvođenje jedne od njegovih drama u našoj zemlji.

Atelje 212 je tokom ove pozorišne sezone izveo pet premijera ovo će biti šesta i planirana je za početak  marta meseca ukoliko epidemiološka situacija dozvoli.

Rediteljka predstave je Ana Tomović.

Prevoditeljka teksta je Ivana Dimić.

Dramaturg Dimitrije Kokanov.

Scenografkinja je Jasmina Holbus.

Kostimografkinja Momirka Bailović.

Psihološkinja saradnica na predstavi Nina Umićević.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Bane Zeremski, Luka Grbić prvi put u Ateljeu 212 u ulozi Sina.