U Pljevljima incident, gađali policajce kamenjem, jedna osoba uhapšena. U Nikšiću bez incidenata, devojčice darivale cvećem interventnu: Građani zahtevali puštanje Joanikija i sveštenika iz zatvora…

0
Foto: Printscreen Vijesti

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras ispred nikšićkog Centra bezbednosti tražeći da se iz pritvora puste episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika iz Nikšića, a protest je protekao bez incidenata, javile su Vijesti.

Pojedini vozači sirenama pozdravljali su građane, a oni su im uzvraćali aplauzima. Skandirali su i “Ne damo vladiku”, “Milicijo naša mila ne slušajte više Mila” i “Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora”.

U trenutku kada je ispred kapije policije stala interventna opremljena sa opremom za razbijanje demonstracija, pozdravljena je aplauzom od strane građana.

Građani su pevali i “Ništa ljepše i milije od narodne milicije” i aplauz za policiju. 

Nekoliko devojčica, među kojima su dve ćerke sveštenika Slobodana Jokića, donele su ruže i dale ih policajcima.

Građani su skandirali i imena sveštenika koji su u pritvoru i aplauzom ih pozdravljali. I većeras je bez rasvete bila ulica u kojoj je CB kao i najveći deo ulica pored, dok je u ostalim ulicama rasveta bila upaljena.

Građani su mobilnim telefonima osvetljavali ulicu koja je bila u mraku.

I veliki broj građana Pljevalja okupio se i večeras u centru grada protestujući protiv pritvaranja episkopa budimljansko-nikšićke eparhije Joanikija i osmorice sveštenika. 

Jake policijske snage na raskrsnici kod crkve Svete Petke, kod Opštine i kod restorana Zelengora blokirali su prolaz pa su građani mogli samo da šetaju ulicom kralja Petra I i Tršovom.  

U ulici Kralja Petra I i na igralištu u Skerlićevoj ulici manja grupa mladića gađala je kamenjem policiju, koja za razliku od sinoć kada je bacila suzavac, večeras nije postupila na isti način.

U centru grada policija je uhapsila jednog mladića dok je šetao ulicom. Nije poznato zbog čega su mu lisice stavljene na ruke i da li je ta osoba učestvovala u gađanju policije, prenele su Vijesti.

Tokom šetnje dvojica mladića sa kapuljačama i maskama na glavi bacila je petarde ispred prostorija Demokratske partije socijalista.

Građani koji su bili u njihovoj blizini mladiće su izdvojili iz mase otpužujući ih da ih je policija ubacila kako bi izazvali incidente.  

Okupljanje je završeno nešto iza 21 čas.