Humanitarna misija kompanije Mozzart se nastavlja – u okviru paketa od 500.000 evra pomoći srpskom zdravstvu za borbu protiv pandemije Covid-19 pomoć je stigla i u bolnicu u Užicu.

Za zdravstveni centar u ovom gradu izdvojeno je 300.000 dinara za nabavku zaštitne opreme. Donaciju je ispred ustanove primio direktor Zdravstvenog centra Užice, prim. dr Miloš Božović.

„Svesni smo koliko zdravstveni radnici ulažu napora da svima pruže negu na najkvalitetnijem mogućem nivou, i koliko je to teško izvesti u ovoj situaciji. Mi smo tu da ih maksimalno podržimo i zato smo brzo reagovali i uputili pomoć u Vranje, Užice i Kragujevac. Nastavićemo da pratimo situaciju i da pomažemo, sa ciljem da poboljšamo uslove rada za medicinsko osoblje i kvalitet lečenja za pacijente“, kaže Borjan Popović, direktor sektora Korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Inače, Mozzart je reagovao još na samom početku pandemije nabavkom 10 respiratora. Podrška regionalnog lidera našem zdravstvu nastavila se nesmanjenim intenzitetom, kroz finanijsku pomoć i donacije medicinske opreme, a kako je poslednjih dana došlo do pogoršanja situacije i povećanja broja zaraženih građana, Mozzart je uputio hitnu donaciju u iznosu od 10.000 evra u tri grada u kojima je situacija veoma teška – u Vranje, Užice i Kragujevac.

Volonteri spremaju pakete pomoći u Ćupriji

Osim u pomenuta tri grada, Mozzart je od početka pandemije uputio ukupno vise od 100.000 evra pomoći i bolnicama u Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, Kraljevu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici, kao i Kliničkom centru i Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Ova kompanija pomogla je i sigurnim kućama donacijom televizora kako bi deca mogla da prate nastavu, obezbeđeno je više od 30 tona hrane koju su volonteri, zaposleni u Mozzartu, dostribuirali do najugroženijih građana i penzionera u 11 gradova u Srbiji, a u saradnji sa organizacijom „Svi za Kosmet“ donirano je dva tona hrane za socijalno ugrožene porodice iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji.

„Mozzart već godinama društveno odgovorno posluje, a koliko nam je važna briga za zajednicu i koliko negujemo takvu kulturu u kompaniji, pokazuje i ponašanje zaposlenih tokom pandemije. Naime, više od 300 zaposlenih u Mozzartu prijavilo se za volontiranje i bilo je angažovano na distribuciji paketa pomoći, ukupno oko 1.100 sati su dosad proveli naši zaposleni volontirajući. Čitava služba transporta s vozilima i vozačima je volontirala za Grad Beograd na razvozu dezinfekcionih sredstava i pomoći za kovid bolnice, Infektivnu kliniku, ali i na razvozu lekova za apoteke… Više desetina zaposlenih je u toku vanrednog stanja dobrovoljno dalo krv u akciji organizovanoj sa Institutom za transfuziju krvi. Na to smo posebno ponosni“, ističe Popović.

Iz kompanije Mozzart najavljuju nastavak pomoći srpskom zdravstvu, ali pozivaju i sve građane i kompanije da se uključe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.