U Novom Bečeju otvoren košarkaški teren Zoran Erceg

  Teren u Novom Bečeju je 76. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije „100 terena za jednu igru“

  0
  Foto: Mozzart

  U nastavku velike akcije kompanije MOZZART “Sto terena za jednu igru”, košarkaško igralište koje je ponelo njegovo ime, svečano je u Novom Bečeju otvorio bivši reprezentativac Zoran Erceg.

  Kompletno renovirani teren nazvan po krilnom centru Olimpijakosa, Bešiktaša i CSKA iz Moskve, nalazi se u Ulici Maršala Tita, gde će mladi sportisti i rekreativci moći će da se bave svojim omiljenim sportom na novoj, specijalnoj podlozi, na kojoj se sada nalaze koševi sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

  Pre nego što je Zoran Erceg, koji je u Novom Bečeju počeo svoju seniorsku karijeru, presecanjem vrpce zvanično otvorio rekonstruisani novobečejski poligon za stasavanje budućih generacija profesionalnih košarkaša, posetioci su uživali u revijalnoj utakmici podmladka košarkaškog kluba “Jedinstvo” iz Novog Bečeja, a potom su imali priliku da čuju i njegovu poruku za sve njih.

  – Svoje prve sportske korake napravio sam baš na ovom terenu koji je tada izgledao daleko lošije. Mnogo sam zahvalan kompaniji Mozzart na ovoj njihovoj akciji, kao i tome što su odlučili da jedan od tih terena bude baš u Novom Bečeju jer znam koliko deci ovo znači i koliko će ih ovakav teren dodatno motivisati da se bave sportom. Moja poruka za sve njih je da treniraju, veruju u sebe i da naporan rad mora kad tad da se isplati, rekao je Erceg.

  Na takmičenju u šutiranju trojki organizovanom u okviru programa, svoje umeće publici su demonstrirali i novobečejski ljubitelji košarke, a najbolji šuteri među njima osvojili su i vredne nagrade.

  Sve prisutne koji su svojim dolaskom uveličali svečano otvaranje košarkaškog terena “Zoran Erceg” pozdravio je i pokrajinski poslanik skupštine Vojvodine Matija Kovač, koji je istakao koliko Novom Bečeju i njenim građanima znači donacija kompanije Mozzart.

  – Jako smo srećni i zahvalni kompaniji Mozzart što smo dobili ovako divan i vredan poklon. Počastvovani smo što ovaj teren nosi ime Zorana Ercega koji se vinuo u svojoj karijeri do velikih košarkaških visina Ovaj teren će mnogim generacijama iza Zorana biti veliki podstrek da vredno treniraju i podsećaće ih da neko ne mora da bude iz Novog Sada ili Beograda da bi uspeo, već da je to moguće i kada potičeš iz male sredine, naglasio je Kovač.

  Teren u Novom Bečeju je 76. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije „100 terena za jednu igru“. Prema rečima direktora sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, ulaganje u društvenu zajednicu je strateško opredeljenje kompanije Mozzart.

  – Ovo je 76. teren koji smo otvorili u akciji “100 terena za jednu igru”, kojom smo se svrstali među najveće akcije za podršku i omasovljenje sporta. Mi kao kompanija živimo od sporta i uvek gledamo da sportu i vratimo. Otvaranjem ovog terena mladim Novobečejcima omogućeno je da vode zdrav način života i odrastu u sportiste u uslovima kakve imaju profesionalci, i nadamo se da će na ovom terenu ponići neki novi Zoran Erceg. Naša misija je da mladima usadimo sportski i timski duh kakav postoji u saradnji kompanije Mozzart za gradovima i opštinama širom Srbije svaki put kada sa nesmanjenim entuzijazmom pripremamo obnovu i svečano otvaranje novih sportskih igrališta. Još terena urađenih po profesionalnim standardima u narednom periodu otvorićemo i Kragujevcu, Čačku, Užicu, Beogradu…, najavio je Popović.