“U Njujorku možeš da poludiš, Jokić mora da časti za MVP nagradu, veliki je to bonus”: Bogdanović pred seriju sa Niksima o prvom plej-ofu, Atlanti i favoritu za najboljeg igrača lige…

0

Bogdan Bogdanović, as Atlanta Hoksa, prvi put u karijeri biće učesnik NBA plej-ofa. Pred mečeve u doigravanju, u razgovoru sa novinarima putem platforme “Zoom”, Bogdanović je uzbuđen zbog predstojeće plje-of serije u kojoj Atlanta igra protiv Njujork Niksa.

“Znamo da je Medison Skver Garden jedno od najboljih mesta, čuda se dešavaju. Prve godine Badi Hild je rekao: ‘Ovde možeš da poludiš, moraš da postigneš 50 poena’. Nadam se nekom čudu, biće zanimljivo… Niksi imaju dobru sezonu iza sebe, kao i mi. Mislim da smo tu negde, voleo bih najluđih sedam utakmica”, rekao je Bogdanović, a preneo portal B92.

Upravo je “srpski snajper” označen od poznate TV mreže ESPN kao ključni igrač Hoksa, što mu prija.

“I dalje sam nov sa medijske strane… Dok ne napraviš bitne utakmice u plej-ofu ostaćeš ‘reguralna sezona igrač’. Sada je prilika i nadam se da ću do kraja karijere igrati plej-of. To nije lako, prija pažnja, ali nije neki fokus”, rekao je srpski bek.

Bogdan je na kraju sezone podigao formu, nakon izlaska iz teške povrede, a njegov saigrač iz reprezentacije Nikola Jokić čini to cele sezone. O MVP kandidatu, igraču koji je favorit da dobije prestižno prznanje, Bogdanović ima samo pohvale.

“Mora da časti, mora ako osvoji nagradu. Da se ‘otvori’ ne samo za večeru. Preveliki je to bonus”, poručio je Bogdanović.

Govorio je bivši šuter Partizana, Fenerbahčea i Sakramento Kingsa koliko mu je prijao prelazak u Atlantu.

“Naučio sam prve godine u NBA da nisi siguran šta sve može da se desi oko trejda. Kao dete sam se ložio, biće svašta, a na kraju ništa. Pred taj datum, imaš nervozu da li ostaješ, nezgodna je promena sredine, bilo je lakše kada je prošao datum i znaš da si do kraja godine ovde. Izlazio sam iz povrede, sve se poklopilo”, rekao je Bogdanović.

Pre trejda u Atlantu bio je blizu Milvoki Baksa, koji su prekršili propise tako što su ilegalno kontaktirali Bogdana.

“Bilo bi drugačije da sam otišao tamo. Pričao sam s Adetokumbom, iako nismo bliski prijatelji, ali poznajemo se Tanasis i ja, pre svega. Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog. Kaže mi: ‘Bili bismo mnogo bolji’. Međutim, nikad se ne zna. Ko zna da li bi bilo bolje ili gore u odnosu na Atlantu”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović ne umanjuje zasluge trenera Atlante Nejeta Mekmilana za njegov preporod.

“Stara je škola, ponavlja nam iste stvari. Napravio je sistem, ne izlazi iz toga i to mi se sviđa. Želi da upari staru školu sa novom. Govori nam da neće da nam oduzme naše stvari, ali da mora da ima uticaj na igru. Taj spoj je dobar za nas. Što se tiče mene, govori mi da šutiram još više i da čekam da ‘igra dođe do mene'”, rekao je Bogdanović.