U Nišu ‘korona žurka’ sa 180 ljudi, druga sa 150

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

(Beta) – U jednom restoranu u Nišu komunalna milicija i policija su večeras “rasturile ‘kovid’ žurku” sa 180 ljudi – objavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je kazala da će protiv vlasnika restorana biti podnet i prekršajni nalog i krivična prijava, a restoran je zatvoren na 72 sata.

Večeras je Policijska uprava u Nišu saopštila i da je uhapšen jedan 47-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta iz Merošine jer je posle 17.00 časova kada je trebalo da objekat bude zatvoren, tamo zatečeno 150 ljudi, uz muziku.

Komunalna milicija je naložila da se taj objekat zatvori tadkoje na 72 sata i preduzela druge mere.

Vlasnik je zadržan do 48 časova i biće priveden u tužilaštvo, kao osumnjičeni za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Gradski Štab za vanredne situacije je u sredu ocenio da je epidemiološka situacija “vanredna s pretnjom da predje u katastrofalnu” i da je u toku “najoštriji rast” broja zaraženih od početka epidemije.

U Nišu se poslednjih dana korona virus laboratorijski dnevno potvrdi kod više od 200 ljudi.

Gradski štab je naložio “rigoroznu” kontrolu poštovanja epidemioloških mera i pojačan rad Komunalne milicije i inspektora uz asistenciju polici