“U nama radi srpski inat…”: Predsednik CarGo odgovorio Zorani Mihajlović

4
Foto: Tanjug

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić ocenio je kao “paušalne” optužbe ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović navodeći da se stavila otvoreno na stranu taksista koji danima protestuju blokirajući ulice Beograda, preneo je N1.

“Ona pokušava da zaštiti svoju poziciju koju je kompromitovala jer je sa takstistima donela takav zakon koji u bitnoj meri ograničava sve druge aktere na tržištu”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima ispred zgrade Vlade, povodom zahteva taksista, kako je naveo, da im se oduzmu vozila prilagođena prevozu osoba sa invaliditetom.

Komentarišući današnju izjavu Mihajlović koja je CarGo izjednačila sa “divljim taksistima”, Vučić je rekao da je to udruženje sve osim taksija, jer pruža druge usluge.

On je uputio pitanje Mihajlović da li se “srami pokušaja da se oduzmu” vozila prilagođena osobama s invaliditetom, napominjući da se njima duguje mnogo više brige i pažnje države.

“U nama radi srpski inat i nećemo odsutati od borbe, još više ćemo pomagati osobe sa invaliditetom”.

Zorana Mihajlović je u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije ocenila “nedopustvim” da taksisti blokiraju ulice Beograda, posebno ne Gazelu i autoput, ali je inistirala i da se predstavnici udruženja CarGo moraju registrovati.

Zakon moraju da poštuju i taksisti i CarGo, moraju da se registruju jer država mora da zna ko vozi građane u javnom prevozu rekla je Mihajlović.

“Činjenca je da imamo jednu kompaniju koja ne poštuje zakon. Gospodo, registrujte se ili budite ugašeni”, poručila je Mihajlović i pozvala sve institucije da poštuju zakon.

Ona je ocenila da nema razlike između CarGo i divljih taksija, a povodom protesta taksista ocenila je da je nedopustivo zatvarati ulice.

4 KOMENTARA

  1. E ni vas vise ne koristim,pa kako se ne bavite taxiranjem,prevozite osobu od tacke a do tacke b i to naplatite,to je definicija taksiranja,koliko vidim,ovi obmanjuju narod!!!!

  2. Pa sto se ne registrujete covece? Pa zasto je to problem? Zasto uporno to izbegavate? Pa sram vas bilo. Krsite zakon breee!

  3. Ovaj samo pominje prevoz invalida sa svoja dva kombija a na stotine automobila koji nelegalno taksiraju ne pominje. Kazi BRE posteno koliki procenat dajes premijerki pa te krseci zakon stiti.

Comments are closed.