U levom uglu Meni Pakjao, u desnom kadru Metju Mekonahi: U ovonedeljnoj epizodi “Poznati u politici”

0
Foto: Profimedia

Čuli ste, nemoguće je da niste koliko se puta ponavljala, onu rečenicu da “Vučića može da pobedi samo neka popularna ličnost, neki komičar, neko ko je dugo na sceni”. U toj je rečenici sve konstantno osim Vučića. Jer se na šanse poznatih ličnosti klade mnogi analitičari i u razvijenijim političkim sistemima od srpskog. I nikada to nije opklada na nekog “našeg Zelenskog” jer ko se tako kladi, prođe kao Bugarska.
U ovonedeljnoj epizodi “Poznati u politici”, Meni Pakjao i Metju Mekonahi.

Drugi je, logično, glavna uloga ove priče.

Meni Pakjao je u njoj sporedna uloga, iako bi, kao nacionalni heroj Filipina, na predsedničkim izborima 2022. godine mogao da bude mnogo više od toga. Nedelju dana nakon što je izgubio poslednju profesionalnu borbu, objavio je da je spreman.

Ipak, njegovo angažovanje je dugo očekivano i nema veliki izazov da dobije ljubav svojih sunarodnika – već ga obožavaju.

Sa druge strane, u Teksasu važi stara republikanska izreka o oružju: “Šta mislim o kontroli slobodne prodaje oružja? Upadni mi u kuću usred noći pa proveri.”Tako isto, ne mnogo pristojnije, republikanski guverner u Teksasu Greg Abot izaziva demokratske kandidate. Republikanci se u toj saveznoj državi osećaju kao svoj na svome i sa druge strane mora da se pojavi “neka popularna ličnost, neko ko je dugo na sceni”.

I da, mislimo na Metjua Mekonahija, iako je Beto O’Rurk bio ubeđen da je o njemu reč.

Dok se on priprema da obznani svoju nominaciju, sve više anketa govori o tome da je Mekonahijeva popularnost sve veća, a prema anketama čije je rezultate podelio i „Njuzvik“, Mekonahi je u prednosti u odnosu na Abota, naročito kada se kao uporedna vrednost uzme iskrenost. Takođe, demokratski orijentisani birači tvrde da Mekonahi deli njihove vrednosti.

A u „True Detective“ je pokazao da bi umeo da se snađe i ako mu neko upadne u kuću usred noći.