“U kući naravno nemamo dinara, Srđan odlazi s Novakom na turnir, a ja bez para za hleb ostajem kod kuće s dvoje male dece. Mislim da smo bili veoma hrabri…”: Dijana Đoković o teškim počecima

2
Foto: Profimedia

Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića, ispričala je do sada neotkrivene detalje iz karijere najboljeg srpskog sportiste gostujući u emisiji “Majke šampiona” na TV Arena sport.

Najupečatljiviji detalj jeste priča kako su albanski aktivisti pretili Novaku zbog izjave da je Kosovo sastavni deo Srbije, prenosi B92.

“Imao je pretnje Albanaca jer je rekao da je Kosovo Srbija. Tada su nas 2009. godine čuvali pripadnici Skotland jarda i imala sam strah. Izgubio je od Safina jer je bio pod pritiskom. O tome nismo pričali, ali to su trenuci kada se zaista bojiš za porodicu”, ispričala je Dijana Đoković.

“Takođe, deca iz komšiluka, narkomani su mi po priči jedne žene hteli da otmu kuče i traže otkup”, dodala je majka svetskog broja jedan.

Takođe, Dijana Đoković detaljno je ispričala o teškim počecima kada su ona i muž Srđan pozamljivali novac od “zelenaša” kako bi imali novac za život, a potom i Novakove turnire.

Moj muž je mnogo puta već pričao o zelenašima i sve što je rekao je istina. Bila sam uključena u sve to. Ujutru kada se probudiš i nemaš čime da deci kupiš hleb i najosnovnije stvari, to boli. Prosto si očajan jer ne znaš kako da rešiš neke stvari. On je puno puta presipao iz šupljeg u prazno. Pozajmljivao je od jednih, pa da bi njima vratio, uzimao je novac od drugih i tako redom. Bilo je puno neprospavanih noći”, ispričala je ona.

Veoma je bilo teško. Kada znaju da ti je hitno, kamatu namerno uvećavaju. Kamate koje smo plaćali na mesečnom nivou, u inostranstvu se ne plaća na godišnjem nivou. To su bile abnormalne stvari, ali nekako smo se dovijali. Imali smo posao na Kopaoniku, koji sam morala da radim, po nekoliko meseci godišnje, kako bi decu ishranila i kako bismo vratili dugove. Veći deo sezone sam radila za dugove i debeli zakup na Kopaoniku. To je tako moralo”, dodala je.

Zatim je opisala kako su kamataši koristili priliku kada je uoče:

Kada znaš da nešto mora, imaš cilj i ideš ka njemu. Sećam se kada je Novak išao na juniorski Rolan Garos, neki ljudi su u poslednjem trenutku odustali od sponzorstva, Srđan je morao da uzme na kamatu. Čovek kada je video da mu je frka rekao je: ‘Znaš kako, inače je deset posto, ali za tebe je 15, jer vidim da ti se žuri’. I šta ćeš, moraš da uzmeš, jer nemaš vremena za drugu opciju, jer on sutra putuje”.

Potom je dodala: U tim trenicima u kući naravno nemamo dinara, Srđan odlazi s Novakom na turnir, a ja bez para za hleb ostajem kod kuće s dvoje male dece. Mislim da smo bili veoma hrabri. Da se rodio u nekoj drugoj državi sve bi bilo drugačije. Ovde nismo imali ničiju podršku, niti pomoć. Ta briga me je kasnije koštala zdravlja”, ispričala je Dijana Đoković.

2 KOMENTARA

  1. Novak je veliki sampion i verujem dobar covek.Postujem ga..Ali,izjave o siromastvu,nemastini,ratu,ratnom detetu,nemanju za osnovne stvari i hleb su stvarno sramotne..Onaj koji,navodno,redovno pozajmljuje od zelenasa i redovno vraća dug nije siromasan..Mogli su da biraju za sta ce pare da trose.Izabrali su da sve uloze u tenis.Sramota je da kukaju da nisu imali nista.Imali su za opremu,treninge,putovanja,turnire.Sve to enormno kosta.Isplatilo im se..Uzivajte u novcu i Novakovim uspesima i ponasajte se pristojnije.

Comments are closed.