U Kruševcu otvoren jedinstven Mozzartov sportski kompleks

  Svečanom otvaranju modernog igrališta za fudbal, košarku i rukomet, prisustvovali su ministar Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Jasmina Palurović i brojne sportske zvezde Srbije

  0
  Foto: Mozzart

  Nakon perioda praznih sportskih igrališta usled pandemije virusa korona, kompanija Mozzart ponovo je vratila omladinu na sportske terene!

  Jedinstveni sportski kompleks na kojem će se u najmodernijim uslovima igrati košarka, fudbal i rukomet otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor BIA Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i brojne sportske legende Srbije.

  Igralište sa specijalnom podlogom, profesionalnim koševima i novim golovima, bogatije za novu ogradu i tribine, 83. je obnovljeni sportski teren u najmasovnijoj akciji za podršku sportu u regionu „Sto terena za jednu igru“.

  – Sa punim srcem mogu da kažem da sam u gradu mladih, u gradu sporta. U gradu Kruševcu, koji danas otvara četvrti Mozzartov teren. Ovo mesto mora da bude mesto koje će prvenstveno da ujedinjuje, mesto na kome će se praviti prvi koraci u sportu. Mesto odakle će deca kretati stopama poznatih sportista koji su danas ovde i dolaziti do najvećih sportskih dostignuća. I oni su krenuli sa ovakvih terena, ispred zgrada, kuća…Zato pospešujemo i podržavamo sve društveno odgovrne kompanije kao što je Mozzart da se ohrabre i osnaže, da pokažu svoj društveni kapacitet. Ovo je 83. teren koji je kompanija Mozzart obnovila, što pokazuje da su im rekreacija i sport na prvom mestu – rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

  Hiljade Kruševljana koji su prisustvovali otvaranju sportskog kompleksa, bili su oduševljeni mogućnošću da u svom gradu uživo vide poteze legendi, dok su mališani kruševačkih klubova imali čast i jedinstvenu priliku da na oglednim časovima fudbala, košarke i rukometa od njih nauče sportske trikove.

  Uspešna saradnja opštine Kruševac i regionalnog lidera industrije igara na sreću, rezultirala je otvaranjem ovog nesvakidašnjeg sportskog kompleksa, a mnogi građani su 3. jun okarakterisali sportskim danom od nacionalnog značaja zavaljujući ovom događaju.

  – Hvala kompaniji Mozzart što je još jednom odabrala Kruševac, a sve zahvaljujući našem Kruševljaninu Bratislavu Gašiću koji je inicirao ovu uspešnu saradnju. Nadam se da će i ovo igralište mladi Kruševljani intenzivno koristiti, zajedno sa teretanom na otvorenom. Ovakvim sportsko-rekreativnim sadržajima dobili smo aktivne prostore i unapredili sportsku infrastrukturu u Kruševcu. Raduje me što će mladi na Mozzartovim terenima provoditi svoje slobodno vreme, družiti se i pokazati koliko je važno baviti se sportom i živeti zdravo – istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

  Kompanija Mozzart ovom donacijom samo nastavlja svoju misiju, jer su puna igrališta, promovisanje sporta i pravih vrednosti ono čemu teži već dve decenije, koliko postoji.

  – Vodimo se idejom da sva deca treba da imaju što bolje uslove za bavljenje sportom i da šampioni rastu u svim krajevima naše zemlje. Grad Kruševac je već dobio svoje terene „Gagi Milosavljević“ „Goran Grbović“, zatim sportski kompleks u naselju Pejton. Sve ovo potvrđuje našu težnju, a to je da se za što više dečaka i devojčica omoguće uslovi kakve naši reprezentativci možda nisu imali. Da smo sportska nacija, potvrđuje sve veći broj sugrađana koji prisustvuje svakom našem događaju zbog čega smo im zahvalni i nezmerno ponosni. Počastvovani smo i što smo na jednom mestu okupili ovoliko važnih imena i u saradnji sa opštinom Kruševac napravili pravi praznik sporta – poručuio je izvršni direktor Mozzarta Dejan Ćirović.

  Otvaranju su prisutvovale košarkaška legenda Dejan Tomašević, te nekadašnji reprezentativac i aktuelni potredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, proslavljeni košarkaš i aktuelni direktor Arene Beograd Gorana Grbović; nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije i sadašnji tehnički direktor Rukometnog saveza Srbije Ratko Nikolić; fudbalska zvezda i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić; reprezentativac Srbije i zvezda Olimpika iz Marselja Nemanja Radonjić.

  Na opšte oduševljenje najmlađih posetilaca koji su se borili za selfije i autograme, na novom terenu pojavili su se jutjuberi Đota Freestyle i Nole, poznati među publikom na internetu po svom umeću sa loptom.

  Sa željom da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, kompanija je Mozzart je čitav prihod prikupljen u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki, u iznosu od 100.000 dinara, namenila za lečenje dečaka Dimitrija Lazića iz Kruševca. Troje najuspešnijih šutera, koji su i sami dali doprinos u humanitarnom delu, kući su poneli sjajne sportske nagrade koje je Mozzart pripremio za njih.