U Kragujevcu se sledeće nedelje ponovo otvara The Empty Shop, jedinstvena radnja u koju kupci donose svoju garderobu

  0

  Zahvaljujući saradnji šoping centra Kragujevac Plaza i Crvenog Krsta Kragujevac, građani imaju priliku da i ove jeseni pomognu svojim sugrađanima donirajući odeću i obuću koja im više nije potrebna

  Nakon prošlogodišnje akcije prikupljanja garderobe i obuće tokom koje je u kratkom periodu prikupljeno skoro tri tone garderobe za sugrađane kojima je ona najpotrebnija, šoping centar Kragujevac Plaza, u saradnju sa Crvenim Krstom Kragujevac, i ove jeseni otvara vrata Empty Shop-a, jedinstvene radnje koja svakog jutra otvara vrata sa praznim policama a zatvara sa punim.

  The Empty Shop je koncept koji ne samo što ukazuje na potrebe sugrađana koji nisu u prilici da priušte odgovarajuću garderobu u narednom periodu, već i omogućava svima da na jedan lak i jednostavan način daju nov život garderobi koja bi u velikom broju slučajeva godinama zauzimala mesto na policama i u plakarima. Po nedavnim istraživanjima većina nas u poslednjih godinu dana nije obukla preko 50% garderobe koju posedujemo, garderobe koja može puno značiti nekome tokom predstojeće jeseni i zime.

  „Tokom prošle godine smo naišli na jako veliki odziv naših sugrađana koji su donirali gotovo tri tone garderobe tokom rada Empty Shop-a, što je neverovatan uspeh za jednu humanitarnu akciju ovog tipa. Ove godine, uz sve što se dešava u zemlji i svetu, pomoć najranjivijim grupama je važnija više nego ikad, tako da pozivam sve građane Kragujevca i okoline da otvore svoje plakare i jakne, džempere i svu garderobu koja je ispravna, oprana i ispeglana donesu sledeće nedelje u Empty Shop i učine nešto dobro za svoje sugrađane“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

  The Empty Shop će biti otvoren u šoping centru Kragujevac Plaza od 12. oktobra do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20h, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Građani Kragujevca i okoline mogu donirati svu jesenju i zimsku garderobu namenjenu odraslima i deci. Zbog trenutne epidemiološke situacije The Empty Shop isključivo može primiti odeću koja je vidno oprana, ispeglana i uredno spakovana. Za sve ostale donacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac. Podela prikupljene pomoći će biti organizovana od strane Crvenog Krsta Kragujevac i svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac.