“U kovid ambulantama u Beogradu svakog dana pregleda se između 1.500 i 1.600 ljudi. Nismo zadovoljni smanjenjem broja pregleda…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

KBC Zvezdara izašla je iz kovid sistema i već sutra primiće non kovid pacijente, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će početi da se prazni i Ortopedska bolnica Banjica, koja će biti u mogućnosti da za četiri do pet dana primi prve ortopedske pacijente.

Lončar je nakon sednice sa direktorima kovid bolnica rekao da će danas i sutra Ortopedska bolnica Banjica biti ispražnjena od kovid pacijenata, da predstoji dezinfekcija, te da će prve non kovid pacijente biti u mogućnosti da primi u ponedeljak ili utorak, penosi Blic.

On je podsetio da su se u redovan sistem rada već vratili Klinika za dermatologiju i Institut za reumatologiju.

Ministar je naveo da se smanjuje broj pacijenata u kovid bolnicama, teških bolesnika na respiratorima kao i broj umrlih, ali da je još uvek veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

“U kovid ambulantama u Beogradu svakog dana pregleda se između 1.500 i 1.600 ljudi. Nismo zadovoljni smanjenjem broja pregleda”, rekao je Lončar.

Ministar je kazao da će, ako nastavi da pada broj zaraženih pacijenata, sledeće iz kovid sistema izaći Medicina rada i bolnica u Mladenovcu.