Udruženje poslovnih žena Srbije će po četrnaesti put  dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu su 24 preduzetnice iz cele Srbije. Po prvi put će imena nagrađenih biti saopštena u okviru virtuelne ceremonije dodele priznanja 28. oktobra 2020. godine, koja će biti emitovana preko YouTube kanala Udruženja.

Usled izmenjenih uslova funkcionisanja koje je donela pandemija COVID-19, manifestacija se organizuje uz učešće organizatora i kandidatkinja u kontrolisanim uslovima velikog studija  i primenu maksimalnih mera zaštite, a publika će završni događaj moći direktno da gleda putem live streaminga. Na ovaj način se omogućava prisustvo znatno većeg broja gledalaca nego ranijih godina, uključujući i one iz regiona i šire. Link za online događaj biće objavljen blagovremeno na web sajtu i društvenim mrežama Udruženja poslovnih žena Srbije.

Među kandidatkinjama su uspešne preduzetnice iz najrazličitijih delatnosti kao što su: proizvodnja zaštitne opreme, specifičnih prehrambenih proizvoda, prirodne kozmetike, umetnička restauracija predmeta od drveta, trgovina i skladištenje agrokultura, edukacija, socijalno preduzetništvo, konsultantske usluge iz oblasti finansija, pa sve do oblasti informacionih tehnologija. Novost je da su od ove godine  dve osnovne kategorije  modifikovane, tako da će se  od 2020. godine dodeljivati glavna priznanja za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model. Komisija zadržava pravo da osim u osnovnim kategorijama, dodeli i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti najbolji rezultati. Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih trinaest godina na ovom događaju je promovisano više od 470 žena, a njih 134 je dobilo nagrade i priznanja. 

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjujustrategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN WOMEN), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača. Za ovo priznanjekonkurs je još uvek u toku i  otvoren je do 15. septembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.