“U jednom trenutku je došlo do paralelnog stručnog štaba. Komunikacija je bila nedovoljna, raspodela posla loša…”: Pismo Tumbakovića FSS…

0
Profimedia

Ljubiša Tumbaković se s prvim decembarskim danima 2020. godine spakovao i napustio kancelariju na beogradskim Terazijama 35.

Bivši selektor je na Terazijama 35 ostavio bogat izveštaj o problemima unutar tima, strukturi ekipe, ideji kako dalje.

Tumbaković je identifikovao nekoliko bitnih problema i istakao da je uticaj privatnih trenera na pojedine igrače bio prevelik.

“Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…), koji se ispoljavao u težini doziranja opterećenja”, napisao je Tumbaković.

Tumbaković je podsetio da je FSS angažovao Andreju Milutinovića, koordinatora za fizičku pripremu i oporavak igrača svih selekcija, na čiji predlog su angažovani prof. dr Milinko Dabović, Nemanja Božić i Ilija Rosić. Upravo ovo je bila jabuka razdora struke.

„Zbog nedovoljno kvalitetne komunikacije, raspodele posla i odgovornosti koordinatora za fizičku pripremu i oporavak Andreje Milutinovića, došlo je do pojave paralelnog stručnog štaba i paralelnog trenažnog procesa“, podvukao je Ljubiša Tumbaković u izveštaju, čije je delove preneo Sport klub.

“Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda”, zaključio je Tumbaković.